onsdag 6 mars 2013

Receptet.

Recept på Monkey Bread


Ingredienser
Deg
25 g jäst 
1.25 dl mjölk, rumsvarmt 
1 st ägg 
1 st äggula 
1 dl strösocker 
7.5 dl vetemjöl 
0.5 tsk salt 
100 g smör, rumsvarmt 
Fyllning
2.5 dl strösocker 
2 msk malen kanel 
100 g smält smör 
Glasyr
3 dl siktat florsocker 
0.25-0.5 dl mjölk 




Gör så här

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg, äggula, socker och ca 7 dl mjöl, använd sista 0.5 dl om det behövs. 
2. Blanda samman och tillsätt salt och smör. Knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills elastisk och fin.
3. Låt jäsa i en stor skål till dubbel storlek, cirka 1.5 timmar.
4. När degen jäst; smält smör och blanda samman strösocker och kanel i en separat skål.
5. Smörj en 22 cm springform.
6. Rulla små bollar av degen, ca 2-3 cm stora, doppa varje boll i smält smör och sedan i kanelsockret. 
7. Börja att tänka botten av pannan, ju fler bollar du lägger på, jobba dig uppåt så att det blir som en sfär.
8. Täck med plastfilm och låt jäsa ytterligare 1 timme.
9. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i cirka 45 minuter tills kakan fått lite färg. Täck med folie om brödet får för mycket färg.
10. Vispa samman florsocker och mjölk tills slätt och låt brödet svalna helt innan du toppar med glaseringen.
11. Bryt vetebrödet i bitar och ät med ett glas kall mjölk.

Recept hämtat från recept.nu


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar