tisdag 24 januari 2012

Ice cold

God kväll mina vänner och bekanta!

Vad tror vi om kylan idag? Kallt tycker jag iaf. Man borde inte klaga när det vanligtvis brukar vara kring -30 grader nu.

Mitt senaste projekt är en pall åt min kära bror och hans fru. Men jag ska bara införskaffa mig de sista sakerna innan jag kan börja. Tänkte prova något nytt, hoppas det blir bra! =)
Ni får hålla utkik här i dagarna så ska jag se till att lägga ut lite bilder.

För några dagar sen så gjorde jag baconlindad kycklingfilé med västerbottensost. Var en dröm för smaklökarna ska jag säga! Vanligtvis så brukar jag väldigt sällan äta kyckling, men detta recept lät så gott att jag var tvungen att prova!


Här får ni receptet!
4 portioner


4 st kycklinfiléer
2 paket bacon
2 askar creme bonjour ost t.ex vitlök el. taco
Sås
5 dl grädde
1 st del av osten som blir över
0,5 st hönsbuljongtärning
1 st salt & peppar efter smak
1 st soya för färgens skull

Gör såhär!:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i några skedar av valfri dessertost. Linda bacon runt hela filén så att inte osten rinner ut
  3.  Bryn dem runt om i en stekpanna
  4. Lägg i ugnssäker form. Spar fettet i pannan som blir över efter stekningen.
  5. Dags för såsen.. Häll grädden i pannan, smula i buljongen och lägg i osten som blir kvar från kycklingen. Smaka av med salt och peppar och låt det koka upp.
  6. Häll såsen över filéerna och ställ in i ugnen ca. 30-40 min beroende på filéernas storlek.


Receptet taget från http://kokaihop.se



  1.  

  2. .
  3.  


  4.  
  5.  

2 kommentarer:

  1. Men helt galet så gott det lät :0!!

    SvaraRadera
  2. Ja, och för att inte tala om hur gott det också var! Pröva vettja! =)

    SvaraRadera